Workshop Dobby Loom

Het Workshop Dobby-weefgetouw uitproberen

Het Workshop weefgetouw is een lichtgewicht, zeer compact weefgetouw met Compu-Dobby tot 24 schachten. De spanning wordt geregeld met behulp van een kleinere versie van het Automatic Warp Tension-systeem dat wordt gebruikt op de grotere weefgetouwen van AVL. Het is ontworpen voor draagbaarheid en heeft drie componenten die gemakkelijk kunnen worden gedemonteerd:

  • De Interchangeable Design Unit (IDU) omvat alle belangrijke onderdelen van het weefgetouw. Met afmetingen rond 65 cm x 65 cm x 24 cm (de versie met een weefbreedte van 40 cm) en een gewicht van ruim 13 kg, staat hij op wielen en kan hij gemakkelijk worden meegenomen.
  • Het X-frame is een stevige basis waarop de IDU rust en kan in enkele minuten worden gemonteerd of gedemonteerd.
  • De Compu-Dobby IV is een compactere versie van andere AVL Compu-Dobby-eenheden.

U bent van harte welkom om ons Workshop weefgetouw uit te proberen, om te kijken of het iets voor u is, om een idee te krijgen hoe het werkt en wat u ermee kunt doen.

Bij aankomst is het weefgetouw al gereed en kunt u het meteen uitproberen. We bespreken het weefgetouw en ik zal mijn best doen om al uw vragen te beantwoorden.

Boek deze demosessie minimaal 1 week voor de gewenste datum aub want het weefgetouw moet van tevoren worden klaargezet.

Het is ook mogelijk om het weefgetouw te boeken voor een privé-workshop, en er een stuk stof op te weven dat u mee naar huis kunt nemen. Zie Weefproeferij creatief weven voor details.