Een sjaal of tafelloper weven

Een sjaal of tafelloper weven

Weef uw eigen sjaal, tafelloper of kussenhoes met een beschilderde wollen schering

 

Aantal deelnemers: 5 tot 8

Prijs: € 135,-

Duur: 3 sessies - 19.00-21.30 uur

 

Vereiste ervaring: Er is geen weefervaring nodig, deze workshop is voor beginners.

Alle materialen zijn inbegrepen: het gebruik van een hevelrietweefgetouw en benodigde weefgereedschap, een beschilderde schering en inslaggarens. De weefgetouwen worden binnen de EU geproduceerd van lokaal gewonnen hout dat duurzaam is geoogst. Alle wol die in deze workshop wordt gebruikt is afkomstig van schapen uit Noorwegen en is gesponnen in Finland. Het productieproces voldoet aan de strenge EU-eisen op het gebied van productie, dierenwelzijn en milieu.

Er wordt een project geweven van ongeveer 30 cm breed en maximaal 3,5 m lang. Het weven van meerdere korte projecten achter elkaar is indien gewenst ook mogelijk. Op de eerste avond wordt het weefgetouw ingeregen en een begin gemaakt met het weven. Op de tweede avond laat ik verschillende manieren zien van het manipuleren van de inslag om kunstzinnige effecten te creëren in de stof. Op de laatste avond worden de projecten afgerond en komen ook afwerkingstechnieken ter sprake.

De geweven projecten worden na afloop mee naar huis genomen. Het eventueel huren of kopen van het weefgetouw na afloop van de workshop is bespreekbaar.

Boek hier de workshop van uw keuze.