Scheringen beschilderen op 4 manieren

Scheringen beschilderen op 4 manieren

Beschilder wollen scheringen op vier verschillende manieren

 

Deelnemers: 6 tot 12

Prijs: € 350,-

Duur: 4 dagen - 10.00-17.00 uur

 

Vereiste ervaring: Het maken van een schering op een scheerraam of scheermolen.

Mee te nemen voor eigen bescherming: handschoenen van latex/vinyl/nitril etc, een schort of beschermende kleding, schoenen die vies mogen worden of schoenhoezen.

De volgende workshopmaterialen zijn inbegrepen: wollen garens, bindgarens, verfstof, spuiten en sponsen, folie, emmers, stoomoven met ovenschalen, centrifuge, droogrek.

Alle wol die in deze workshop wordt gebruikt, is afkomstig van schapen uit Noorwegen en is gesponnen in Finland. Het productieproces voldoet aan de strenge EU-eisen op het gebied van productie, dierenwelzijn en milieu. De verfstoffen zijn afkomstig uit het VK en zijn gekozen voor hun bijzondere kleurvastheid.

Er worden 4 scheringen gemaakt in de gewenste lengte en dikte. Voorraadoplossingen worden volgens recept voorbereid voor gebruik door alle cursisten. Vervolgens worden de scheringen één voor één beschilderd volgens de bijpassende technieken om de volgende effecten te creëren in de schering: zacht kleurverloop, banen met scherp kleurverloop, vlekken en spikkels. Het fixeren door middel van hitte en het afspoelen zijn belangrijke stappen om de kwaliteit van de beschilderde schering te waarborgen.

De beschilderde scheringen worden  na afloop (droog of vochtig) mee naar huis genomen.

Boek hier de workshop van uw keuze.