Instructies & Tips

Instructies & Tips

Onze garens

Het moerbeizijde/merino Nm 12/3 garen is zacht en luchtig en heeft een subtiele glans. Bij gebruik in zowel ketting als inslag, werkt het bijzonder goed met patronen met langere flotters, omdat het wolgehalte de integriteit van het geweven doek verhoogt.

Het moerbeizijde Nm 8/2 garen heeft nogal wat diepte in de kleuren van het verfwerk en heeft een elegante glans en een glad oppervlak. Bij gebruik in zowel ketting als inslag is dit garen uitzonderlijk geschikt voor projecten met eenvoudige weefpatronen die voornamelijk het verfwerk naar voren brengen.

Het moerbeizijde cordonnet Nm 12/3 garen heeft een gestructureerde draad die de kleuren een satijnen glans geeft. Bij gebruik in zowel ketting als inslag is het zeer geschikt voor het presenteren van complexe kepers en andere architecturale weefpatronen.

De schering opzetten

Elke bundel is vastgezet op verschillende plekken: één of meerdere bindingen rond de hele ketting en twee rond de eindlussen. Hierdoor kunt u uw weefgetouw van voren naar achteren of van achteren naar voren gereedmaken. Het kruis is een dubbeldraads kruis en wordt vastgezet en gemarkeerd door een dikke draad. Elke bundel is met de vinger gehaakt tot een ketting.

Haal het kruisuiteinde door de laatste haaklus om de ketting te ontrafelen. Om klitten te voorkomen en om de kleuren op één lijn te houden, verzoeken wij u om elke binding zo lang mogelijk te laten staan en ze voorzichtig één voor één los te maken terwijl u het weefgetouw gereedmaakt.

Sommige wevers houden graag een paar draden achter voor toekomstige reparaties van het geweven product of om als zwevende zelfkanten te gebruiken. Een veelgebruikte dichtheid voor dit garen is 6-8 draden/cm.

Kenmerken van handgeweven producten

Er zijn verschillende kenmerken die normaal voorkomen in handgeweven stoffen en GEEN gebreken of fouten zijn. Ze zijn enkel cosmetisch van aard en tasten de integriteit van de stof niet aan.

  1. Overlappingen van inslaggaren van ongeveer 5 cm kunnen op sommige plaatsen zichtbaar zijn. Deze wijzen op spoelwisselingen. Deze wisselingen worden in dezelfde kleur gedaan als de schering, om hun zichtbaarheid te minimaliseren.
  2. Overlappingen van schering wijzen op reparaties tijdens het weven van fabrieksknopen in de draden die tijdens het scheren aan detectie zijn ontsnapt.
  3. Af en toe kan een fabrieksknoop aan detectie ontsnappen.
  4. Op sommige plaatsen kunnen vage inslaglijnen zichtbaar zijn.

Wasinstructies

Tijdens het verfproces wordt het garen gewassen totdat het spoelwater helder is. De handgeweven producten worden vóór verzending nogmaals gewassen. Wanneer een geweven product echter voor de eerste paar keer na gebruik wordt gewassen, is enige kleurafgifte normaal en te verwachten. Bij bepaalde verzadigde kleuren kan de afgifte meer uitgesproken zijn.

Was uw product in koud water met een kleine hoeveelheid wol-/zijdewasmiddel om te voorkomen dat aangrenzende kleuren elkaar besmetten. Knijp het water er vervolgens voorzichtig uit en leg het plat om te drogen. Azijn/citroenzuur kan desgewenst in het laatste -heldere- spoelwater worden toegevoegd, maar is niet noodzakelijk. Het is afgeraden om azijn/citroenzuur toe te voegen als het spoelwater nog niet helder is.

Retourneren en ruilen

We doen ons best om ervoor te zorgen dat de foto's van de kettingen en sjaals zo nauwkeurig mogelijk zijn. Ze zijn echter met de hand geverfd, de kleurvariaties kunnen niet volledig door de camera worden vastgelegd en de kleuren die u op uw scherm ziet, zijn bij benadering.

Inspecteer het gekochte product bij ontvangst zorgvuldig en neem zo snel mogelijk contact met ons op als u het product wilt retourneren of ruilen. De kettingdraden moeten in originele staat worden geretourneerd, met alle bindingen intact. Maak deze banden alleen los als u heeft besloten het product te houden.

Een product dat binnen 14 dagen na ontvangst wordt geretourneerd, komt in aanmerking voor volledige terugbetaling. De verzendkosten inclusief tracking worden niet gerestitueerd.