Store

Silk collection Metaxia no. M1032 Camp Fire, 180 threads, 4m

00152
€149,99
Op voorraad
1
Productgegevens

De scheringdraden bevatten 100% Zwitserse cordonnet zijde, met een dikte van Nm 15/3. In deze collectie is er van iedere kleurencombinatie één schering beschilderd. Er zullen geen andere scheringen in deze kleurencombinatie worden beschilderd.

Deze garens zijn fluweelzacht en voelen heerlijk op de huid. Cordonnet geeft een bijzondere structuur aan kepers.

De schering is 4 meter lang en bevat 180 draden. De scheringdraden hebben een 2-dradenkruis aan een kant en zijn vastgebonden aan beide uiteinden. De aangeraden dichtheid in het riet is 6 / cm voor linnenbinding en 7 / cm voor kepers. Dit betekent dat een enkele schering een weefbreedte heeft van 25-30 cm. Voor een breder project kan deze schering met andere scheringen uit onze zijdecollecties gemengd worden (zoals de Eriona-, Sericia- of Metaxiacollectie) of met zelfgemaakte scheringen van ongeveer dezelfde lengte.

De inslaggarens zijn van tussahzijde Nm 10/2 en cordonnetzijde Nm 15/3 en komen als 4 strengen van 50 g in 2 kleuren. Deze hoeveelheid is voldoende voor een van onze geteste weefprojecten (zie https://weefboutique.nl/patterns/). Bij het aanschaffen van een weefpakket uit deze collectie krijgt u de weefinstructies van een van onze weefprojecten er gratis bij. U kunt bij het bestellen melden welk weefpatroon u erbij wilt.

Mocht u een ander weefpatroon willen gebruiken kan dat natuurlijk ook. Ik ondersteun u graag bij het schatten of u voldoende inslaggarens heeft en eventueel bij het aanpassen van de dichtheid zodat u het gewenste weefpatroon alsnog kunt weven met dit weefpakket. Houdt wel rekening met het feit dat als u zelf extra scheringen maakt, u ook voor meer inslaggarens moet zorgen.

Deze video laat zien hoe een van mijn beschilderde scheringen eruit ziet.
Op https://www.instagram.com/weefboutique/ laat ik regelmatig voorbeelden zien van weefsels gemaakt met beschilderde scheringen.
Nieuwe scheringen, digitale instructies en nieuwe weefgetouwen in de showroom kondig ik aan via mijn nieuwsbrief. Abonneren kan via https://weefboutique.nl/newsletter/.


Bewaar dit product voor later