Store

Scheringen

Het brengt mij ontzettend veel vreugde om te weven met beschilderde scheringen en deze enorme plezier gun ik u ook.

Mijn beschilderde scheringen worden los verkocht, omdat veel wevers op zoek zijn naar een schering om te combineren met hun eigen handgesponnen draden. Het zijn smalle scheringen met allemaal dezelfde lengte, om het mengen en combineren binnen en tussen collecties mogelijk te maken. Ze kunnen natuurlijk ook gecombineerd worden met effen scheringen met dezelfde lengte door ze te mengen of strepen toe te voegen. De collecties Antonia en Aurora bevatten dikke wol die in het bijzonder voor hevelriet- en 4-schachtsprojecten geschikt is. De collectie Cornelia is gemaakt met dunne wol en is bijzonder geschikt voor projecten op 8 of meer schachten.

Ik heb echter één uitzondering gemaakt. Omdat zijde zo duur is, worden de beschilderde zijden scheringen in mijn winkel (de Sericia-, Eriona- en Metaxia-collecties) vergezeld van zijden inslag en beproefde weefpatronen van mijn eigen ontwerp (zie https://weefboutique.nl/patterns/). Om de hoge kosten van het experimenteren met zijde te vermijden, kunt u een luxe project maken zonder dit kostbare garen te verspillen aan monsters weven, testen, wassen enz. Als u na een of meer zijdeprojecten besluit dat zijde iets is waarmee u wilt experimenteren, zult u dit met meer vertrouwen en vreugde doen.

Zie mijn e-boek "Introductie in het weven met beschilderde scheringen" voor inspiratie; deze kunt u downloaden via https://weefboutique.nl/ebook/.