Weefpatronen

Weven voor beginners - 20 en 27 nov, Olmenhorst

00184
€150,00
Op voorraad
1
Productgegevens
Weef je eigen sjaal, tafelloper of kussenhoes met een beschilderde wollen schering.
Aantal deelnemers: minimaal 2 en maximaal 6.
Duur: twee dagen.

Tijd: 9:00-17:00

Vereiste ervaring: Er is geen weefervaring nodig; deze workshop is geschikt voor beginners.
Koffie en thee inbegrepen, lunch neemt iedereen mee. Indien gewenst is het in overleg mogelijk (mits minimaal 3 dagen van tevoren bekend) om bij het cafe De Fruitloods te lunchen.
Alle materialen en gereedschappen die tijdens de lessen worden gebruikt, zijn inbegrepen: het gebruik van een hevelrietweefgetouw en benodigd weefgereedschap, een unieke beschilderde schering naar keuze en inslaggarens naar keuze. De weefgetouwen worden binnen de EU geproduceerd van lokaal gewonnen hout dat duurzaam is geoogst. Alle wol die in deze workshop wordt gebruikt, is afkomstig van schapen uit Noorwegen en is gesponnen in Finland. Het productieproces voldoet aan de strenge EU-eisen op het gebied van productie, dierenwelzijn en milieu.
Er wordt een project geweven van ongeveer 20 cm breed en maximaal 3,5 m lang. Het weven van meerdere korte projecten achter elkaar is indien gewenst ook mogelijk. De leerlingen maken kennis met alle stappen die bij het weven horen: een schering maken en afbinden, de schering opzetten op het weefgetouw, het weven, en het weefproject afhalen van het weefgetouw.
Het is mogelijk om het weefgetouw tussen de lessen mee naar huis te nemen, om thuis verder te weven. De borg hiervoor is 100 euro, die wordt op de tweede dag van de cursus geretourneerd.
De geweven projecten worden na afloop mee naar huis genomen. Na de cursus kunnen de leerlingen een weefgetouw en toebehoren aanschaffen met 5% leerlingenkorting.
Bewaar dit product voor later