Weefpatronen

Scheringen beschilderen op 4 manieren - prive cursus in Olmenhorst

00117
€500,00
Op voorraad
1
Productgegevens

Leer privé in twee dagen hoe je het meeste uit een beschilderde schering haalt en een verbluffend resultaat behaalt.

Deze cursus wordt een keer per jaar ook aangeboden in een groepvorm met minimaal 3 leerlingen en maximaal 8, in dat geval duurt het 4 dagen en de prijs is 400 euro. Doe je liever mee met een groepscursus maar deze staat nog niet gepland in de agenda? Stuur mij dan een email om mij te laten weten dat je er belangstelling in hebt.


Wat bied deze cursus extra ten opzichte van de dagcursus Beschilderproeverij?

  1. Er worden 9 sets scheringen gemaakt in de gewenste lengte en dikte, plus een schering als meesterwerk. De scheringen optimaal afbinden voor beschilderen en nabehandelen is hier een belangrijk punt.
  2. Je leert voorraadoplossingen bereiden volgens de door mij geoptimaliseerde recept.
  3. De scheringen worden per twee beschilderd volgens de bijpassende technieken om de volgende effecten te creëren in de schering: zacht kleurverloop, banen met scherp kleurverloop, vlekken en spikkels. Alle 4 typen kleurverloop komen aan bod, en bij elke type kleurverloop worden de scheringen anders behandeld. Er wordt ook gevarieerd met de hoeveelheid vocht in de schering, deze kan de manier waarop de draden et verf pakken sterk beïnvloeden.
  4. Het fixeren door middel van hitte en het afspoelen zijn belangrijke stappen om de kwaliteit van de beschilderde schering te waarborgen. Deze stappen worden in detail besproken.
  5. Na elke beschilderronde worden de resultaten geanalyseerd en besproken.

Ervaring vereist voor deelname aan de workshop: een schering op een scheerraam of scheermolen maken.

Mee te nemen voor eigen bescherming: handschoenen van latex/vinyl/nitril etc, een schort of beschermende kleding, schoenen die vies mogen worden of schoenhoezen.

De volgende workshopmaterialen zijn inbegrepen: wollen garens, bindgarens, verfstof, spuiten en sponsen, folie, emmers, stoomoven met ovenschalen, centrifuge, droogrek.

Alle wol die in deze workshop wordt gebruikt, is afkomstig van schapen uit Noorwegen en is gesponnen in Finland. Het productieproces voldoet aan de strenge EU-eisen op het gebied van productie, dierenwelzijn en milieu. De verfstoffen zijn afkomstig uit het VK en zijn gekozen voor hun bijzondere kleurvastheid.

Mocht de workshop niet kunnen doorgaan, wordt uw geld teruggestort.

Bewaar dit product voor later