Weefpatronen

Proefrit AVL Home Loom - Olmenhorst

00169
€50,00
Op voorraad
1
Productgegevens

Gedurende een halve dag een project weven op het AVL Home Loom weefgetouw.

Naar mijn ervaring is het moeilijk is om gevoel te krijgen voor een weefgetouw na slechts een paar minuten weven. Vaak komen er een tijdje na zo’n korte sessie meer vragen naar boven. Daarom bied ik een workshop van een halve dag aan op dit weefgetouw om u de kans te geven het weefgetouw te ervaren terwijl u aan een echt project werkt.

Als u besluit om binnen 100 dagen na de workshop het weefgetouw bij mij te bestellen, wordt de kost van deze workshop afgetrokken van de aankoopprijs.

Het AVL Home Loom weefgetouw is een klassiek weefgetouw met 8 harnassen en 10 treden, oorspronkelijk ontworpen door Jim Ahrens in 1949. Eenvoudig en elegant, het unieke zij-bevestigingssysteem onderscheidt dit weefgetouw van andere in zijn klasse, omdat het niet nodig is om onder het weefgetouw te kruipen om de schachten aan te binden aan de trappers.
De Home Loom is een weefgetouw met opgaande schachten dat gebruik maakt van een systeem van harnasveren en veerhendels om een contramars sprong te creëren. Het AVL-veerhefboomsysteem maakt gebruik van lichtgewicht harnasframes. Daarom is trappen licht en gemakkelijk, zelfs met kleverige garens en hoge spanning.
Dankzij het opvouwbare frame en het lage profiel neemt de AVL Home Loom bovendien niet veel ruimte in beslag in uw huis, studio of klaslokaal.

Overweegt u dit weefgetouw aan te schaffen, maar wilt u hem eerst een keer goed uitproberen?

Naar mijn ervaring is het moeilijk is om gevoel te krijgen voor een weefgetouw na slechts een paar minuten weven. Vaak komen er een tijdje na zo’n korte sessie meer vragen naar boven. Daarom bied ik een workshop van een halve dag aan op het weefgetouw om u de kans te geven het weefgetouw te ervaren terwijl u aan een echt project werkt.

Bij aankomst is het weefgetouw al ingeregen en kunt u meteen beginnen. We bespreken de kenmerken van het weefgetouw en het project, waarna u aan de slag kunt om een stuk stof te weven. Ik zal hints en suggesties geven om u te helpen het meeste uit het weefgetouw te halen met het oog op uw weefstijl. Aan het einde van de workshop mag u het geweven stuk mee naar huis nemen.

Boek deze sessie minimaal 2 weken voor de gewenste datum om mij de tijd te geven om het weefgetouw op te zetten, of hou de Agenda in de gaten.

Ervaring vereist voor deelname aan deze workshop: basis weefervaring.Bewaar dit product voor later