Store

Wool collection Cornelia no. 024, 200 threads 4m

00069
€39,99
Op voorraad
1
Productgegevens

Schering van Britse wol Nm 16/2 met overtwist, collectie Cornelia. In deze collectie zijn er van iedere kleurencombinatie 6 scheringen beschilderd. Er zullen geen andere scheringen in deze kleurencombinatie worden beschilderd.

De garens zijn heel glad gesponnen en hechten niet aan elkaar in de schering. Echt een plezier om mee te werken. De wol verwerkt in de Cornelia-scheringen prikt niet maar kan een beetje hard aanvoelen op de huid door de overtwist. Met een zachte inslag en een soepele weefpatroon (bijvoorbeeld keper) kan hij prima om de nek gedragen worden.

De scheringdraden hebben een 4- of 5-dradenkruis aan één kant en zijn vastgebonden aan de uiteinden. De aangeraden dichtheid in het riet is 8 / cm voor linnenbinding en 10 / cm voor kepers.
De schering is 4 meter lang en bevat 200 draden. Dit betekent dat een enkele schering een weefbreedte heeft van 20-25 cm. Voor een breder project kunnen extra beschilderde scheringen gebruikt worden, of aanvullende effen scheringen gemaakt worden met ongeveer dezelfde lengte.

Deze video laat zien hoe een van mijn beschilderde scheringen eruit zien.
Op https://www.instagram.com/weefboutique/ laat ik regelmatig voorbeelden zien van weefsels gemaakt met beschilderde scheringen.
Nieuwe scheringen, digitale instructies en nieuwe weefgetouwen in de showroom kondig ik aan via mijn nieuwsbrief. Abonneren kan via https://weefboutique.nl/newsletter/


Bewaar dit product voor later