VIND JE ZIJDE ONWEERSTAANBAAR VERLEIDELIJK?

Ik wel!

Toen ik als student Bio-Farmaceutische Wetenschappen een bijbaan aannam als verkoopster in een stoffenwinkel, wist ik niet dat ik in een mum van de tijd zo verliefd zou worden op zijdestoffen. Dit was in 2009, rond de tijd van de eerste economische crisis, en de stoffenwinkels worstelden behoorlijk. Om de verkoop van het dure assortiment aan te moedigen, had de eigenaar besloten om de luxe stoffen met een flinke korting in de aanbieding te doen.

Van een voorzichtige aankoop van een zijdecouponnetje in de eerste maand ben ik vrij snel op het punt gekomen waar ik een salaris aan designerzijdestoffen uitgaf. Ik heb toen de pijnlijke beslissing moeten nemen om mijn baan op te zeggen om mijn tijd (en verleiding) tussen de mooie stoffen te beperken.

Jaren later ben ik begonnen met het weven en vrij snel heb ik de weg terug naar zijde gevonden. Als ik met zijdegarens werk – zij het scheringen maken, beschilderen, opzetten of weven – is de vreugde die het me brengt onbeschrijfelijk. Mijn dag kan simpelweg niet meer stuk.

Lijkt het je ook iets maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen?

Ik deel dit plezier graag met iedereen die wel eens over het weven met zijde droomt. Je hoeft geen doos vol zijdegarens te bestellen om uit te proberen welke kleuren bij elkaar leuk zijn, of proefjes weven om de draaddichtheid te bepalen, of weefpatronen te testen op kostbare garens. Ik heb dit allemaal al gedaan en je mag gebruik maken van mijn ervaring en de resultaten van mijn experimenten.

Zoek eens een zijdeweefpakket uit op mijn website en je kan gelijk aan de slag! Welke gaat het worden? Een mooie sjaal voor een geliefde, een col voor jezelf? En ook nog op tijd voor Sinterklaas of Kerst šŸ™‚
Ik ben benieuwd welke je gaat kiezen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *