Weave-Along: Veel gestelde vragen

Weave-Along: VEEL GESTELDE VRAGEN

Wat voor weefgetouw heb ik nodig en hoeveel schachten?

Je bent vrij om te weven op elk type weefgetouw dat je hebt, of het nu een hevelriet weefgetouw, een tafelweefgetouw met schachten, een trapweefgetouw of een dobbyweefgetouw is. Met een kleurrijke

Dit project kan op alle weefgetouwen geweven worden. Het maakt niet uit of je een hevelriet weefgetouw hebt, een tafelweefgetouw met schachten, een trapweefgetouw of een dobby-weefgetouw. Je kan al prachtige resultaten weven in linnenbinding. We bespreken tijdens de tweede deel patronen op 3, 4, en 8 schachten. Als je graag op 10 of meer schachten weeft, ga ik ervan uit dat je je eigen patroon kan ontwerpen.

Wat voor materialen heb ik nodig en hoe kom ik aan een kleurrijke schering?

Om te beginnen, heb je een kleurrijke schering nodig en bijpassende effen garens voor extra scheringen en inslag. Hier zijn je opties om aan kleurrijke scheringen te komen:

  1. Koop een beschilderde schering op onze website (https://weefboutique.nl/warps/)
  2. Beschilder zelf een schering, thuis of tijdens een workshop (https://weefboutique.nl/workshops/paintingtaster/)
  3. Maak een schering uit een meerkleurige streng, wat misschien minder ontwerpmogelijkheden biedt, maar nog steeds prachtige resultaten kan opleveren.

Ik heb nog geen ervaring met weven, kan ik meedoen?

Absoluut! Deze Weave-Along (WAL) is toegankelijk voor beginners. Als je nieuw bent in de wereld van weven, raden we aan om te beginnen met een meerkleurige streng of bol op een hevelriet weefgetouw (er zijn veel online voorbeelden voor het opzetten van een hevelriet weefgetouw). Je kunt je project beperken tot ongeveer 20-25 cm weefbreedte.

Het is een drukke periode nu en ik weet niet of ik het project voor 15 december af krijg, heeft het nog zin om mee te doen?

Onze WAL is ontworpen om op een ontspannen tempo te werken. Je hebt 2 weken om te beslissen over de schering en inslaggarens en om eventuele materialen te bestellen. Daarna heb je twee weken om het weefpatroon te kiezen en je weefgetouw in te rijgen. Vervolgens heb je minstens twee weken (of langer) om je eigen project te weven. Alle online materialen blijven drie maanden beschikbaar, zodat je na de drukke feestdagen kunt doorgaan met je weefproject.

Wat is de tijdschema van de WAL?

  • 1 November: Info online geplaatst over de schering en inslag
  • 6 November: Live vragensessie Zoom
  • 16 November: Info online geplaatst over de weefpatronen
  • 22 November: Live vragensessie Zoom
  • 30 November: Instructies online geplaatst over de schering en inslag
  • 7 December: Live vragensessie Zoom
  • 15 December: WALK-in

Wat is de WALk-in?

De WALk-in is een gezellig samenkomen van twee gelijktijdige WALs: de Kerst-WAL van Marieke Kranenburg en de WAL “Kleurrijke scheringen.” Dit evenement vindt plaats op 15 december van 13.30 tot 17.00 in Zalencentrum Zinn in Baarn. Meer informatie over de WALk-in vind je op de Weefnetwerk-pagina.

Moet je lid worden van de Facebook groep of van de Textiel Platform Community?

Nee, dat is niet verplicht. Alle aankondigingen worden gedaan via mijn nieuwsbrief. De tekst en video’s worden geplaatst op mijn website en YouTube-kanaal, toegankelijk zonder inloggen. Echter, het kan leuk zijn om lid te worden van een van de groepen om in contact te komen met medewevers, elkaar te inspireren en van elkaars creaties te genieten.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *