Over mij

WB_Website-Banner_1821x596px

Weefboutique biedt unieke ambachtelijke producten en workshops.

De handgeweven luxe sjaals zijn individueel geschoren en geweven, elk met een eigen combinatie van vezels en weefpatroon. Er worden geen twee sjaals op dezelfde ketting geweven. De grootste zorg wordt besteed aan het selecteren en, indien van toepassing, met de hand verven van het garen dat voor deze sjaals wordt gebruikt.

De handgeschilderde kettingen worden in een beperkte oplage geproduceerd met luxe vezels en geverfd met een milieuvriendelijk proces. Je kunt kettingen uit de mix-and-match-collectie combineren, of een semi-aangepaste ketting bestellen.

De workshops zijn bedoeld om je kennis te laten maken met de verbazingwekkendste ervaring die de textielwereld je kan aanbieden: garen verven om te gebruiken voor een eigen project, of creatief weven met garens van verschillende diktes, textuur, kleur... de oudste ambachten ter wereld, met een frisse moderne twist.

Over mij

Dana smiling

Dana

Designer

Over mij:

Ik ben een apotheker met een langdurige interesse in modeontwerp, wier hobby uit de hand is gelopen. Tijdens mijn experimenten met textiel (van het ontwerpen en tekenen van patronen en het naaien van kleding voor mezelf tot de geweldige mogelijkheid om op maat gemaakte bruids-, avond- en galajurken te maken) raakte ik steeds meer geïnteresseerd in het creatieve proces achter de stoffen zelf. Op zoek naar een manier om een ​​industrieel geproduceerde stof een handgemaakte twist te geven, experimenteerde ik met lagen, borduren en beschilderen van bestaande stoffen.

Uiteindelijk werd ik onvermijdelijk aangetrokken tot weven, als een middel om mijn eigen stof helemaal opnieuw te ontwerpen. Een stap verder hiervan was het met de hand verven van het garen voor het weven. Het is een stap die de wever verder brengt dan de nauwkeurigheid die het klassieke weven oplegt.

Er zit een ongelooflijke schoonheid in dit proces, dat niet alleen goede vaardigheden vereist als verver en als wever, maar het haalt de wever ook uit zijn of haar comfortzone naar een poel van onzekerheid die alleen oplost wanneer het project van het weefgetouw komt. Het is een pad dat de wever weinig speelruimte geeft: elke kleur die in een project wordt gebruikt beleeft zijn eigen Goudlokje-avontuur - het moet niet te veel, niet te weinig zijn, maar precies de juiste hoeveelheid.

Ik werd verliefd op deze mix van wiskundige exactheid en pure creativiteit en deel die graag met anderen.